Dejte vědět svým známým:
0 0 0
Načítání...

Hydrolyzovaný kolagen

Balení 1kg. Pro prevenci a léčbu artrozy, osteoporozy atd.


Kód produktu
Hykol
EAN
Dostupnost
Skladem

290 Kč
Cena včetně DPH 21%
kusů
  • Jedná se o hydrolyzovaný kolagen s velmi krátkými molekulovými řetězci, čímž je zabezpečena jeho co nejvyšší využitelnost v lidském organismu. 100 %-ně přírodní produkt vepřového původu. Hmotnost 1 kg.

    Pro použití v potravinách. Neochuceno.
     
    Výživové hodnoty ve 100 g sušiny prášku:
    Energetická hodnota 1700 kJ, 400 kcal, bílkoviny 100 g (Nx6,38), sacharidy 0 g, tuky 0 g. Vlhkost do 5%.
     
    Uchovejte v suchu.

    Více o výrobku:

    Co je to kolagen?
    Kolagen je bílkovina živočišného původu, která je součástí živých organismů, vyskytuje se ve vazivových tkáních (kůže, šlachy, vazy, klouby, vlasy) a v kostech. Kostní kolagen se také nazývá osein. Všude tam, kde se kolagen v živočišných organismech vyskytuje, je stavební hmotou, tvoří jednak pevná a pružná vlákna, pak se jedná o tzv. kolagen I. typu. Ostatní kolagen, který tvoří výplň mezi pevnými kolagenními vlákny, vytváří měkkou mazovitou strukturu, tzv. kloubní maz, se nazývá kolagenem II. typu. Společně s kolagenem II. typu se v měkkých vazivových tkáních vyskytuje také chondroitin a glukosamin.

    Proč hydrolyzovaný kolagen?
    Kolagen v nativní (přirozené) formě je také znám jako želatina. V případě želatiny se jedná o částečně denaturovanou živočišnou bílkovinu, jejíž délka molekulových řetězců je větší než 100.000 daltonů. Díky tomu poskytuje želatina svou základní vlastnost a tou je schopnost tvořit za určitých podmínek gel. Z běžného života pak známe želatinu v podobě aspiků, želatinových bonbonů, případně želatinových kapslí a řadě dalších potravinářských výrobků.

    Pro zdravotní účely, pro použití do zvláštní výživy a pro doplňky stravy nelze kolagen, resp. želatinu ve své nativní formě použít. Jednak proto, že pro výrobu a i pro vlastní konzumaci je nežádoucí tvorba gelu. Hlavně však proto, že nativní forma - želatina je pro člověka téměř nestravitelná. Člověk nemá dostatečně nízkou kyselost v žaludku, aby dokázal želatinu naštěpit a pak dále využít pro svoji výživu.

    Aby bylo možné kolagen použít a aby bylo dosaženo co možná nejvyšší využitelnosti, prochází procesem tzv. hydrolýzy, která má za úkol co možná nejvíce zkrátit molekulové řetězce, čímž se odbourá želírující schopnost a zvýší se stravitelnost, tedy i využitelnost kolagenu v lidské výživě. Hydrolýza se zpravidla provádí tak, že do kolagenového roztoku jsou přidány enzymy (proteázy), které štěpí bílkoviny. Po skončení enzymatického štěpícího procesu se tento termicky zastaví, kolagen se horkovodně doextrahuje a sprejově usuší, čímž získá svoji poměrně dobrou rozpustnost ve studené vodě.

    Jediným určitým negativním projevem hydrolýzy, tedy zkrácení molekulových řetězců je to, že čím kratší řetězce jsou, tím je chuť kolagenu slanější a hořčí. Naopak pro efektivitu znamenají co nejkratší molekulové řetězce vyšší stravitelnost, tedy využitelnost. Hydrolyzovaný  kolagen má délku molekulových řetězců kolem pouhých 2.000 daltonů.

    Použití a dávkování:
    Hydrolyzovaný kolagen se ve sportovní a zdravé výživě používá především při prevenci a léčbě pohybových problémů, hlavně se jedná o artrózy a osteoporózy.

    K léčbě a prevenci artrózových stavů se často používá samotný hydrolyzovaný kolagen. Lze jej přidávat do běžných pokrmů, např. omáček, polévek, jogurtů nebo všech druhů nealkoholických nápojů. Vždy je třeba mít na paměti, že je účelné dodávat tělu kolagen v průběhu dne, resp. rozložit denní dávku alespoň na tři díly. 
    Doporučená denní dávka je 10 g.

    Kolagen lze přijímat prakticky neomezeně po jakoukoli dobu, jedná se o zcela přírodní a pro lidskou výživu přirozenou látku.
    Pouze v případě poškození ledvin je lépe užívání konzultovat s lékařem, neboť v tomto případě většina pacientů musí redukovat denní příjem bílkovin.

    Charakteristické vlastnosti: 

    • 100%-ní vepřový protein
    • vysledovatelné suroviny
    • vysoký obsah bílkovin  (N x 6.25  100%)
    • úplné rozpuštění, rychlé rozptýlení ve vodě, nápojích a pokrmech
    • vytváří roztoky s nízkou pěnivostí a nízkou viskozitou
    • nevykazuje žádnou enzymatickou činnost.

    Legislativní fakta:

    Výrobek neobsahuje alergenní látky.

    Výrobek neobsahuje a ani nebyl získán z geneticky modifikovaných organismů.

    Výrobek je z hlediska Zákona o potravinách základní potravinou, nejedná se o látku přídatnou, má tedy stejné postavení jako běžné základní potraviny (mouka, cukr, maso).

    Obsah aminokyselin v g ve 100 g hydrolyzovaného kolagenu:

     

    Asparagin

    5,7

    Tyrosin

    0,4

    Glycin

    22,6

    Serin

    3,1

    Alanin

    9,0

    Threonin

    1,8

    Valin

    2,4

    Histidin

    0,6

    Methionin

    0,8

    Lysin

    4,0

    Arginin

    7,6

    Glutamin

    10,3

    Leucin

    2,9

    Hydroxyprolin

    11,0

    Isoleucin

    1,3

    Phenylalanin

    2,3

    Prolin

    13,1

    Tryptophan

    0,6

     



Geloren HA gelové tablety - sáček  450g
Geloren HA gelové tablety - sáček 450g

Želé pro výživu kloubů s obsahem hyaluronátu sodného, chondroitin sulfátu a želatiny.
Měsíční kůra - 30 tablet 

od 590 Kč
Aloe Vera gel Freedom
Aloe Vera gel Freedom

88% aloe vera s vitaminy E, C a hydrolyzátem kolagenu.  Pro prevenci a léčbu problémů pohybového aparátu u mladých psů v období růstu, u…

od 790 Kč

Komentáře k produktu (0)

Prosím přihlašte se, chcete-li přidat Váš názor
Nedostatek skladových zásob
Litujeme, ale momentálně máme u tohoto produktu skladem pouze 1 kus.